Voor (jonge) kinderen is het van levensbelang dat ze voldoende voedingsstoffen binnen krijgen om te groeien en zich te ontwikkelen. De zorgen zijn daarom groot als bijvoorbeeld een pasgeborene alle voeding direct weer teruggeeft, als een 1-jarige bij elke maaltijd de kaken stijf op elkaar houdt of als er op een latere leeftijd een eetstoornis wordt ontwikkeld. Daarom deze dag zodat u weer op de hoogte bent van de laatste stand van zaken.
Het symposium wordt geopend met indrukwekkende ervaringsverhalen van een ouder en een kind, aangevuld met een ‘podcast’ over 25 jaar Nee-eten! We staan ook stil bij het effect dat de COVID-pandemie op kinderen met voedingsproblemen heeft gehad en nog heeft. Aansluitend vertellen inspirerende en deskundige sprekers u meer over de eetstoornis ARFID, de lange-termijn effecten van hongerprovocatie, de voor- en nadelen van sondevoeding en de wetenschappelijke achtergronden van blended diet.
In de middag gaan we de diepte in en kunt u deelnemen aan twee interactieve en verdiepende workshops. De thema’s worden vanuit verschillende medische, paramedische, gedragswetenschappelijke disciplines benaderd waarbij het perspectief van de ouders niet wordt vergeten. Ook is er veel ruimte voor vragen en een levendige discussie.
Accreditatie ABSG is aangevraagd
Meer informatie een aanmelden: Scem