Geelzucht door hyperbilirubinemie is elke dag onderwerp van gesprek bij een pasgeboren kind. Toch lukt vroegopsporing ervan niet altijd. Iedereen die in de geboortezorg werkt, heeft wel eens een kind met een ernstige hyperbilirubinemie ontdekt. En velen hebben gehoord dat een baby met geelzucht wel even ‘achter het raam’ gelegd kan worden.
Hoe dit verbeterd kan worden staat in één van de nieuwe modules van de hyperbilirubinemie richtlijn. Hierin worden vragen uit het veld beantwoord. Bij de aanbevelingen over preventie van ernstige hyperbilirubinemie zijn de voorafkans en transcutane bilirubine metingen essentieel. Maar hoe werkt dat eigenlijk voor u in de praktijk?
Verder bespreken we op deze avond de modules over aanvullende diagnostiek en behandeling. Hoe weet je of er sprake is van een bloedgroepantagonisme Wanneer start je met dubbelzijdige fototherapie? Waarom meet je de lichtintensiteit en waarom is zonlicht fototherapie geen optie? Dit alles met de vraag ‘wanneer, wat, en bij wie?’
Geen accreditatie ABAN/ABSG aangevraagd
Meer informatie en aanmelden: Scem